Petrányi Autó Centrum Nissan márkakereskedés belső tere

Petrányi Autó Centrum

Ismerje meg a Petrányi Autó Centrumot és új Nissan márkakereskedésünket

Új helyszín Budapest autós életében

Petrányi Autó Centrum

 • Petrányi Autó Centrum Nissan márkakereskedés bejárata

  Petrányi Autó Centrum

  2021-ben nyitotta meg kapuit Kőbányán, a Mázsa téren a Petrányi Autó Kft. legújabb, egyben legsokoldalúbb tevékenységi körrel büszkélkedő telephelye – ez a Petrányi Autó Centrum. Az épület megléte a környéket ismerőknek nem újdonság – hiszen sok évvel ezelőtt már működött itt autókereskedés, idővel azonban annak a megszűnésével fokozatosan „rozsdaövezet” jellegűvé vált.

 • Petrányi Autó Centrum Nissan márkakereskedés kívülről

  Felvirágzó környék

  Petrányi Zoltán, a Petrányi Autó Kft. tulajdonos-ügyvezetője, a hazai autóértékesítési piacon stabil és meghatározó szerepet betöltő Ford Petrányi kereskedések sok évtizedes tapasztalatára és üzleti szimatára építve meglátta a helyben rejlő lehetőségeket, és befektetésének köszönhetően a helyszín immár a Petrányi Autó Centrum néven lesz részese a környék felvirágoztatásának.

 • Két Nissan áll a Petrányi Autó Centrum Nissan márkakereskedésben

  Új Nissan márkakereskedés

  Az új Nissan márkakereskedés hiánypótló a város térképén, míg a Nissan megjelenése a Petrányi kínálatában a közlekedési kultúra fejlesztése iránti elkötelezettség egy fontos lépése: a Nissan világszinten elsők között lépett az elektromos autók gyártói közé a Leaffel. Az új SUV, a teljesen elektromos Ariya érkezése pedig a márka és a Petrányi Autó számára is a következő évtizedének történetét írja.

A fejlődés következő állomása

A Petrányi név kötelez

A Petrányi család az egyik legismertebb név a hazai autókereskedelemben, köszönhetően a sok évtizedes sikeres múltjának. A Petrányi Csoporttá felnövő családi vállalkozás mára az egyik legnagyobb és legtöbb lábon álló név a piacon. A Nissan, valamint a Petrányi Autó Centrum a Mázsa téren ennek a növekedésnek a következő fontos állomása.

Petrányi Autó Centrum Nissan márkakereskedés belső tere

Galéria

Ahol és ahogy kezdődött

Történetünk

 • Kezdetek

  Petrányi István és Piroska Budapest 10. kerületében, a Kerepesi-úton nyitották meg autóalkatrész kereskedésüket 1973-ban, és rövid időn belül fontos szereplőjévé váltak az akkor a hiánygazdasággal küzdő autós világnak. Vállalkozó szellemük, elkötelezettségük, ügyfélközpontúságuk megalapozta a hírnevüket.

 • A rendszerváltás szele

  „Amikor megéreztük a rendszerváltás szelét, elkezdtünk informálódni, hogy keleti autóalkatrészekről mire lehet váltani” – emlékszik vissza István a nyugati autók megjelenésének időszakára. 1991-ben használt autókat kezdtek forgalmazni, és belevágtak egy autóalkatrész-áruház építésébe.

 • Ford márkakereskedés

  1992-ben egy balatoni nyaralás után megálltak a Ford székesfehérvári gyáránál. Felvetették, hogy forgalmaznának Fordokat. Nem sokkal később alá is írták a szerződést, és szalonná alakították át a készülő áruházat. Ennek már 30 éve – és a Petrányi család azóta is a hazai autós szcéna meghatározó szereplője.

A növekedés folytatódott

Sikeres generációváltás

Piroska és István fia, Zoltán nem meglepő módon belenőtt ebbe a világba, és a megfelelő gazdasági és menedzsment képzések megszerzése mellett hamar bevonódott a folyamatos növekedést produkáló Petrányi Autó Kft. napi munkájába és fokozatosan a vezetésébe is. Petrányi Zoltán, a vállalat második generációs tulajdonosává vált, aki tovább építette, és fokozatosan vállalatcsoporttá kezdte fejleszteni a vállalkozást.

Az időközben több válságot is megélő autóipar rendre új kihívásokkal szembesítette a családot, de Zoltán segítségével, ügyes navigálással és sikeres üzleti döntésekkel a növekedés folytatódott. Ennek során Zoltáné lett fokozatosan a „kapitányi” szerep az üzleti döntések tengerén, miközben egy ikonikus hazai sportág tapasztalatai erősítették a sikereket: "Európa legnagyobb tókerülő vitorlás versenyén, a Kékszalagon 2019-ben abszolút első helyen végeztünk a csapatommal, ahol kormányosként álltam a rajthoz. A siker mögött az a menedzsment-szemlélet állt, amit az üzleti életben is folytatok: vezetőként fontosnak tartom, hogy olyan szakemberek vegyenek körül, akik munkájukban kimagasló teljesítményt nyújtanak. Bár mindannyiunknak más az erőssége, éppen ebben rejlik az erőnk, tudásunkat, szakértelmünket egy közös célért tudjuk egyesíteni."

Petrányi Zoltán áll a budaörsi márkakereskedésben

A Petrányi Autó Centrum egy stratégiai döntés

A jövő útján

A Nissan márka megjelenése és a Petrányi Autó Centrum megnyitása egy stratégiai döntés: a Mázsa téri telephely célja a még szélesebb, a budapesti és agglomerációs autós közösséget márkafüggetlen szerviz-és karosszéria-szolgáltatásokkal is ellátó központ szerepének betöltése.

A jelen és jövő közlekedésének átalakulása, az elektromobilitás előretörése terén a Nissan, mint választott partner erényei elévülhetetlenek: a Nissan Leaf volt a 2010-es évek első, tömegesen fogyó, elérhető kompakt elektromos autója. A Qashqai 2007-ben egy másik autóipari forradalmat indított el – hiszen az azóta meghatározóvá váló SUV kategória ennek a modellnek az európai megjelenésével kezdődött. A Nissan Juke nem sokkal később pedig a bevállalós, bátor formatervével a kompakt SUV kategória trendteremtőjévé vált. A 2010-es évek 3 ikonikus modelljének az erősségeire építve folytatódik a fejlődés, és született meg az új Ariya, amely előrevetíti a mostani évtized irányait. A teljesen elektromos hajtás, az erő és az erre épülő képességek, a merész stílus és forma egy új valóságot hoznak az elektromos crossoverek világában.

Nissan Juke eleje a Petrányi Autó Centrum Nissan márkakereskedésben