Nissan Juke áll a téren

Mit kell tudni a Nissan Juke-ról?

Roppant trendi coupe crossover, merész formavilággal

Az autók világában már hosszú ideje van jelen a Nissan Juke, mint ismert és elismert szereplő. Ez a modell a Nissan kínálatának egy igazán karakteres darabja, amely a szokványostól eltérő, merész formavilágával hívja fel magára a figyelmet. Már a pályára lépése pillanatában nagy figyelmet kapott, és azóta is az autókedvelők körében nagy népszerűségnek örvend. Fedezzük fel együtt a Nissan Juke jellegzetes, részletekben gazdag világát!

A Nissan Juke története 2010-ben vette kezdetét, ekkor jelent meg az autópiacon. Egy új kategória képviselője, egy coupé crossover, ha úgy tetszik egy „mini SUV”. Nagy méretű fényszórói és különleges karosszériája a mai napig megkülönbözteti a többi autótól.

Az elmúlt évtized alatt a modell jelentősen fejlődött és modernizálódott, hogy megfeleljen a legfrissebb igényeknek és trendeknek. 2019-ben mutatkozott be a második generációs Nissan Juke, ahol a márkának sikerült megtartani a Juke ikonikus jellemzőit, miközben frissítették a modellt a modern technikai és biztonsági innovációkkal.

A Nissan Juke tehát nem csak egy egyszerű autó – személyisége van, mely megerősíti minket abban, hogy választhatjuk a saját utunkat anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk a stílus, a teljesítmény vagy a funkcionalitás terén. Egy autó, amely minden ízében a merészséget, az egyediséget és a szabadságot ünnepli. Ismerjük meg együtt a Juke-ot!

A Nissan Juke külseje

Amikor a Nissan Juke-ról beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül a vizuális kompozíció mellett. Nézzük, mi van a karosszéria alatt!

A Juke rendelkezik azzal a jellegzetes Nissan formavilággal, amely a korszerű és a szemet gyönyörködtető design jegyében fogant. A hosszan elnyúló első fényszórók, a markáns hűtőrács és az emelt hasmagasság mind a Nissan Juke ezerarcúságát erősítik. A futurisztikus megjelenés azt sugallja az emberben, hogy ez az autó kész a jövő kihívásaira.

Két Nissan Juke áll a téren

A külseje is rengeteg apró, de annál fontosabb részletet rejt. Ezek azok, amik a Nissan Juke-ot igazán különlegessé teszik: nem csak a teljesítményben, de külsejében is a legmagasabb elvárásoknak megfelelő modell. Nincs még egy olyan autó a piacon, mely ennyire karakteres, és amelynek minden eleme ennyire összhangban lenne egymással.

Kifinomult aerodinamika

Az autó különlegessége abban rejlik, hogy a városi környezetben és hosszabb úton is minimalizálja a légellenállást. A sárvédők és a karosszéria speciális kialakítása, összességében javítja az autó stabilitását, legyen szó autópályás haladásról vagy éppen sűrű városi forgalomról.

A piacon elérhető többi modellhez képest, a Nissan Juke fogyasztása ügyes aerodinamikai trükköknek köszönhetően jelentősen csökken. Ennek eredményeként nem csak a sebesség növekszik, hanem a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás is minimalizálódik, akár 40%-os üzemanyag-optimalizálásra is képes.

DIG-T 117 LE benzinmotorral is kapható (ennek maximális nyomatéka 200 nm), a hybrid motor teljesítménye 243 lóerő. 6-fokozatú manuális sebességváltó vagy 7-fokozatú dupla tengelykapcsolós automata sebességváltó is kérhető bele. A 7-fokozatú DCT sebességváltó esetben még a kormánykeréken is válthatunk a sebességváltó füleknek köszönhetően.

Technológia, vezetéstámogató rendszerrel

A Nissan Juke technológiai szempontból kiemelkedő. Az autóban található ProPILOT rendszer, amely a legújabb önvezető technológiát képviseli, rendkívül magas szintű vezetői kényelmet és magabiztos közlekedést biztosít. Ez az intelligens rendszer képes tartani a sebességet és megtartani az autót a sáv közepén, emellett adaptív tempomatja révén megőrzi a biztonságos követési távolságot is. A környezetfelismerő radarok és kamerák által összegyűjtött adatokat elemezve, még a zsúfolt városi forgalomban is képes önállóan manőverezni.

Továbbá a Nissan Juke rendelkezik sebességtartó automatikával, holttérfigyelő rendszerrel és vészfékezési asszisztenssel, melyek mind hozzájárulnak a jármű biztonságos működéséhez. Az autó tartalmazza a NissanConnect infotainment rendszert is, ami kompatibilis az Apple CarPlay és Android Auto rendszerekkel is.

Kényelem útközben

A Nissan Juke egy nagyszerű választás mindenki számára, aki értékeli a kényelmet és a komfortot. A különböző felszereltségi szintek lehetővé teszik az utas számára, hogy megtalálja a személyre szabott kényelmet, legyen szó akár a technikáról, a biztonságról vagy a kényelemről. Az ülésfűtéstől kezdve a hűtött italtartóig, a Nissan Juke minden részletet aprólékosan megtervezett, hogy az utazás a lehető legkellemesebb élmény legyen.

A rendelkezésre álló színek széles választéka lehetővé teszi, hogy az autó stílusa tökéletesen illeszkedjen a tulajdonos egyéniségéhez és igényeihez. A testreszabhatóságnak köszönhetően az autó nem csak a külsejében, de a belső hangulatban és felszerelésben is formálható. Az összetéveszthetetlen Nissan Juke a Petrányi Autó Mázsa téri Nissan márkakereskedésében is elérhető.

Kapcsolódó fotók

Kapcsolódó cikkek