Nissan Ariya és Qashqai haladnak az autóúton

Nissan modellek a Petrányi Autónál

A megbízható autók listájának oszlopos tagja a Nissan

A megbízható autók listájának oszlopos tagja a Nissan. Az 1930-as évek kezdetén, Japánban megalkotott autómárka mára már az egész világot meghódította. A Petrányi Autó Centrum kínálatában kiváló Nissan modellek kaptak helyet, ezeket mutatjuk be ebben a blogposztban!

A Nissan autók története az 1930-as évekig nyúlik vissza. Ekkor alakult meg Japánban a Jidosha-Seido Ltd., ami megkezdte az elődjének számító Datsun autók gyártását. 1934-ben tulajdonosváltás történt, a cég neve Nissan Motors Co névre változott és nem sokkal ezután a gyártás is megkezdődött Jokohamában. Eleinte személyautókat gyártottak, majd bővült a portfólió és megjelentek a kínálatban az autóbuszok és a haszongépjárművek is.

Ma Nissan, Infiniti és Datsun márkanevek alatt értékesítenek autókat. 1999 óta tagja a Renault-Nissan-Mitsubishi Szövetségnek. 2013-ban a Nissan a hatodik legnagyobb autógyártó volt a világon, 2018-ban pedig az elektromos autózás piacán tört élre, globálisan a legnagyobb elektromos járműgyártóként tartották számon, évente 320 ezer járművet értékesített szerte a világon.

Nissan modellek a Petrányi Autó Centrumban!

A Petrányi család immár több, mint 30 éve garancia a minőségi autókereskedelemre és kiszolgálásra! Ebben a szellemiségben nyitotta meg kapuit Kőbányán a Petrányi Autó Centrum, amely többek között Nissan újautó-szalon és hivatalos márkaszervizként is üzemel. Nézzük, milyen Nissan modellek közül választhatnak az vásárlók!

Nissan Juke – akár Hybrid hajtással is

Formaterv tekintetében leginkább a sportkocsikat idézi meg a Juke, ami bármerre jár, kivívja a neki járó figyelmet. Fejlett technológia gondoskodik arról, hogy a vezetés és az utazás igazi élmény legyen, ilyen például a ProPILOT technológia és az Intelligent Mobility.

A Nissan Juke Hybrid izgalmas elektromos élményt nyújt a sofőrnek. Az új generációs technológia erőteljes és hatékony, arról nem is beszélve, hogy kíméli a környezetet, segítségével minimalizálható a károsanyag-kibocsátás menet közben.

Nissan Qashqai – már E-Power hajtással is

A Nissan Qashqai egy roppant kedvelt modell, ami nem is csoda, hiszen igazi, stílusos járműről van szó, aminek a legfontosabb ismertetőjegyei a biztonságosság, a teljesítmény és a megbízhatóság. A modern technológia kiterjed az új biztonsági rendszerekre, a segédrendszerekre, amelyek célja, hogy az autózás fennakadások nélkül, a lehető legnagyobb biztonságban történjen. Nemcsak a belső kialakítás és a felszereltség említésre méltó, hanem a design is. A Qashqai újragondolja a crossover fogalmát, bátran használja a színeket, a kéttónusú színeket is, 20 hüvelykes könnyűfém keréktárcsákat visel, a tetőn alacsony profilú alumínium sínek húzódnak, a láthatóságról pedig LED-világítás gondoskodik.

A városi vezetés hatékony és halk élményét adja a Nissan Qashqai E-Power. Az akkumulátort a benzinmotor látja el energiával, így nincs szükség konnektorra az autó töltéséhez. A Qashqai Mild Hibrid változatban is elérhető.

ÚJ Nissan X-Trail

Az X-Trail egy vérbeli SUV a családi kalandokhoz. Megbízható, erőteljes és kényelmes. A belső tér kialakítása során a tervezők a maximális kényelemre törekedtek, ennek szellemében olyan ülést alkottak, ami a csípőtől a mellkasig, minden ponton ad alátámasztást, ezzel pedig optimalizálja a vérkeringést. Szerethető a nyitható panorámatető, amin keresztül kémlelhetjük az égboltot.

A modern technológia kiterjed többek között arra, hogy az autó lefékez, ha gyalogost észlel az autó előtt, figyeli a holttereket, automatikusan beparkol, 360 fokos képet biztosít a kamera az autóról, van benne intelligens menetszabályozás és észleli a mozgó tárgyakat is.

Nissan Leaf – a kategóriateremtő elektromos népautó

Magyarország legnépszerűbb 100%-ban elektromos modellje a Leaf, amellyel, típustól függően, akár 385 km-t is meg lehet tenni. Mind a városban, mind pedig az országúton állja a sarat. A ProPILOT Park a parkolást varázsolja gyerekjátékká, az Intelligens Mobilitás technológia pedig a környezetet figyeli és jelez, ha veszélyt érzékel.

Nissan Ariya – A Nissan új SUV-ja a jövőt képviseli

Könnyed, zökkenőmentes és nagyon csendes a két elektromos motor erejével bíró Ariya. A változó helyzetekre rugalmasan reagál, köszönhetően annak, hogy szabályozza a kerekekre jutó nyomatékot. Az időjárás viszontagságait is állja az e-4ORCE összkerékhajtással, az e-pedálnak köszönhetően pedig mindössze egyetlen pedál elegendő a vezetéshez.

Nissan Townstar

Kiváló választása a családi kalandokhoz a Nissan Townstar. Merész stílus és szemet gyönyörködtető részletek jellemzik. Erőteljesen gyorsul, egyetlen domb sem jelenthet akadályt számára. Az utastér variálható az igényeknek megfelelően és roppant kényelmes akár hosszabb utakon is. Wi-Fi a járművön belül, könnyű csatlakozás a telefonhoz, felfelé nyíló csomagtérajtó, 360 fokos intelligens parkolókamera, ProPILOT, sebességtartó automatika, ráfutásos balesetmegelőzés, vészfékező rendszer, közúti jelzések felismerése. És még ezt is lehet fokozni! Már elérhető ugyanis a Townstar EV is, vagyis az elektromos hajtású változat!

Teherjárművek

A Townstar teher változata a Townstar Van, ami új szintre emeli a haszongépjárművekről alkotott képet. Egy kompakt és agilis jármű, ami hű társ a munka során. A Nissan Interstar is a teherjárművek táborát erősíti, a Townstar Van-nál nagyobb méretű, a cég legnagyobb áruszállítója.

Kapcsolódó cikkek